Totalt antall sidevisninger

mandag 9. juli 2012

Flittige hender......

Hendene mine har jobba og jobbar til stadig med eit eller anna prosjekt. Blogging om det i etterkant er det ikkje alltid at hendene har så lysst ( eller tid til )   Men å gi hendene skylda er vel kanskje  ikkje heilt rettferdig, det er nemlig ho som eig hendene som sluntrar unna.... kremt....
Så ha meg unnskyldt, her kjem bilder frå mai-månad : Bunaden til min kjære mann vart ferdig ; akkurat tidsnok til å få med seg både konfirmasjon og 17.mai-feiring ! Hipp Hurra , rett og slett!!

Stolt mann i Rogalandsbunaden sin. Mamma har strikka sokkane og Pappa har bregda
sokkebanda. Resten kan eg setja signaturen min på :-)


Vegen til ferdig bunad har vore lang og kronglete , Har ikkje alltid vore like lett å sjå kor neste steg på ferda skulle gå..... Fant det litt frustrerande å gå på bunadskurs og få steg for steg beskrivelse utan å kunne sjå neste steg og utan noko som helst saumbeskrivelse. Når 10 damer sitter og venter på 1 kurshaldar, seier det seg sjølv at ein bør få med seg kva som skal gjerast ,når det endeleg er "din" tur med kurshaldaren. Har difor prøvd å notera så mykje som mogleg undervegs , slik at eg har enda bedre forståelse for bunads-saumen neste gang eg hiv meg ut på djupt vatn , for det gjer eg og det skal eg. Bunads-saum er kjekt! Og blir nok endå kjekkare når ein sjølv lærer å sjå kor stega skal gå og stinga skal syast!

Som premie for ferdig bunad , fekk eg :

EI HEIL ESKE MED GARN OG TILHØYRANDE OPPSKRIFTER FRÅ GEILSK!!!
Tusen takk, snille mannen min ! ( Og takk for tipset Dubedåre ! Du er ein god kilde for spennende stikke-prosjekt ! )

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar